Konyhavirtuóz blogján találtam a receptet, és azonnal megtetszett. Bár én nem hajtogattam a tésztát, ahogy írta, de így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
60dkg liszt
19dkg zsír(nálam kacsasütéskor maradt,azt raktam bele)
1tojás
5dkg élesztő
kevés tej és cukor
só ízlés szerint
1db 2dl-es tejföl
+1tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk és duplájára kelesztjük.
Miután megkelt,kisodorjuk és hajtogatjuk.
20percig pihentetjük,még egyszer hajtogatjuk,majd 20perc után fél cm vastagra sodorjuk.
A tetejét megkenjük tojással,csíkokra vágjuk,majd megszórjuk szezám-vagy lenmaggal.
180fokon kb. 20perc alatt megsütjük.
Örülök hogy ízlett! :)
VálaszTörlésNagyon jó volt,köszönöm a receptet!:)
VálaszTörlés