Óriási különbség van a bolti, aromával készült, és a házilag készült vaníliás cukor között. Az ötlet Vrábel Krisztina könyvéből (Főzd Magad!) van. Ezután csak én fogom készíteni, a legegyszerűbb dolog, nem is értem miért vettem eddig a tasakos aromás verziót. Szuper illatra és ízre is :)
Hozzávalók:
50dkg kristálycukor
1 rúd vanília
Elkészítés:
A vaníliarudat nyissuk fel: késsel vágjuk hosszában ketté.
A kés élével kaparjuk ki az apró, fekete vaníliaszemcséket.
Egy kis tálban kevés cukorral morzsoljuk el (kézzel) az összetapadt szemcséket, így könnyen szét lehet őket választani, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a többi cukrot, immár kanállal keverve.
A vaníliarudat is tegyük a cukorhoz. Töltsük üvegbe, majd 1-2 hétig érleljük, hogy a cukrot átjárja az illatos vaníliaaroma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése