2012. június 24., vasárnap

Epres mascarponés torta

A trüffel tortával egy napon készült. Szerencsére a héten még tudtunk bogarászni az eperből, és még  mindig fantasztikusan finom, bár már aprók. Hasonló tortát már készítettem, így könnyen ment az összeállítás.
Mint mindig, a babapiskóta megint megszívatott,  az előző alkalommal dőltek állandóan oldalra,és segítséget kellett kérnem, most pedig 4 darabbal kevesebb lett,  és nem is volt itthon több belőle, így este 7órakor mehettem gyorsan az egyik nagy áruházba.
Nem örültem neki, mivel  olyan babapiskóta,  amit vettem előző nap nem volt ,így az a 4 szem kissé különbözik a többitől. De legalább a torta jó lett.


Hozzávalók:
a piskótához:

  • 6db tojás
  • 6ek. liszt
  • 6ek.cukor
  • egy csipet só
  • fél csomag sütőpor
A krémhez:

  • 40dkg eper
  • 50dkg mascarpone
  • 5ek.porcukor
A díszítéshez babapiskóta




Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a csipet sóval keményre.
Keverjük tovább a fehérjét és közben adagoljuk hozzá kanalanként a cukrot.
Ezután egyesével a tojásokat,majd szintén kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
180 fokon süssük meg.
Az epret a porcukorral összeturmixoljuk,és egy tálba öntjük.A mascarponéval alaposan kikeverjük,majd hűtőbe tesszük pár órára.


A tortalapot felszeljük,megtöltjük a behűtött krémmel,és az oldalát tetejét is bekenjük.
A babapiskótákat az oldalához tapasztjuk,és masnival átkötjük.
A tetejét frissen felszelt eperrel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...